Kevytyrittäjyys on helppo tapa kokeilla yrittäjyyttä

Yrityksen perustaminen houkuttelee monia, mutta sen mukana tuleva byrokratia ei. Kevytyrittäjyys on helppo tapa aloittaa yrittäjänä, esimerkiksi sivutoimisesti, koska se ei velvoita mihinkään, mutta antaa tilaa testata omaa yritysideaa. Oletko pohtinut yrityksen perustamista tai miten kevytyrittäjyyden aloittaminen käytännössä toimii? Siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin äärelle, koska tämänkertainen aiheemme käsittelee yrittäjyyttä ja laskutuspalvelun käyttöä.

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Kevytyrittäjä työskentelee yrittäjämäisesti, mutta ei välttämättä tarvitse y-tunnusta. Omien asiakkaiden hankkiminen, heidän kanssaan työskentely ja työn hinnan määrittely kuuluvat työnkuvaan, mutta asiakkaiden laskutuksen hoitaa laskutuspalvelu. Laskutuspalveluun rekisteröityminen on yleensä ilmaista ja maksamaan joutuu vasta, kun laskuttaa asiakkaitaan eli aloittaa käyttämään laskutuspalvelua. Laskutuspalveluita on paljon ja heidän veloittamissaan palvelumaksuissa on eroja, mutta yleensä hinta on noin 3 – 7 porosentin välillä ja se lasketaan laskun arvolisäverottomasta summasta. Laskutuspalvelu lähettää puolestasi asiakkaillesi laskun ja asiakkaan maksamasta summasta maksetaan verot ja vakuutukset sekä laskutuspalvelu ottaa siitä oman palkkionsa. Riippuen siitä, täyttyvätkö YEL-kriteerit, maksetaan asiakkaan maksamasta palkkiosta mahdollisesti myös YEL-maksut. Kevytyrittäjä voi toimia myös y-tunnuksella, mutta silloin on kyseessä yrittäjänä toimiminen ja laskutus, kirjanpito ja veroilmoitusten hoitaminen laskutuspalvelun kautta.

Kenelle laskutuspalveluiden käyttö sopii parhaiten

Kevytyrittäjyys sopii hyvin työsuoritteiden ja palvelujen myyntiin, varsinkin silloin, kun yritystoiminta on sivutoimista esimerkiksi opiskelun, palkkatyön tai eläkepäivien ohella. Kevytyrittäjyys ei sovellu yritysmuodoksi elintarvikkeiden tai tavaroiden myyntiin, isoja investointeja vaativille aloille tai luvanvaraisille toimialoille, kuten esimerkiksi useat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työt. Koska kevytyrittäjyyden aloittaminen on ilmaista ja nopeaa, sopii se hyvin vaihtoehdoksi silloin, kun on vasta aloittamassa yrittämistä ja haluaa testata omaa yritysideaa ja asiakkaiden riittävyyttä. Verojen maksaminen hoituu laskutuspalvelun kautta helposti, eikä kevytyrittäjällä ole kirjanpitovelvollisuutta ja yritystoiminnan lopettamisesta ei myöskään tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta. Jos yritystoiminta osoittautuu menestyksekkääksi ja asiakkaita riittää, kannattaa harkita yritysmuodon vaihtamista sille paremmin sopivaan muotoon. Jos laskutettavaa on paljon, voi kevytyrittäjyys tulla kalliiksi ja ei myöskään ole oikeutettu moniin veroetuihin, joihin on oikeutettu silloin, kun harjoittaa yritystoimintaa omalla y-tunnuksella. Kevytyrittäjyys sopii siis parhaiten pienimuotoiseen ja sivutoimiseen yrittäjyyteen sekä oman yritysidean kokeilemiseen. Laskutuspalveluita on muutamia, mainittakoon Uuras Kevytyrittäjäpalvelu joka hoitaa laskutukset mielellään puolestasi.tag:
323 sanat

minusta

Liiketoiminnan kiemuroihin perehtyvä blogi Liiketoiminta on monen nykyaikaisen yhteiskunnan toiminnon ydin. Kaikki kaupankäynti on liiketoimintaa, tavalla tai toisella. Blogissani kirjoitan liiketoiminnasta yleisesti, mutta saatan sukeltaa myös sen yksittäisiin aloihin. Saatat löytää täältä tietoa kaupallisen liiketoiminnan historiasta ja kehityksestä tähän päivään saakka. Pohdin mahdollisesti myös liiketoiminnan tulevaisuutta - voivatko menestyvä yritystoiminta ja kestävä kehitys kulkea rinta rinnan? Juuri tulevaisuuden muutosten vuoksi koen tämän aiheen erittäin mielenkiintoiseksi. Kerron myös liiketoiminnan opiskelusta - mitä bisneskoulussa oikein opitaan? Voiko kenestä tahansa tulla menestyvän yrityksen omistaja tai huippumyyjä? Täältä saatat myös löytää vinkkejä oman yrityksen ja liiketoiminnan perustamiseen. Tervetuloa siis blogini pariin! Kuulen mielelläni kommenttejasi aihealueeseen liittyen, niin alan ammattilaisilta kuin ihan tavallisilta kuluttajiltakin.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag