Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän laskutuksen

Yrittäjänä voi työskennellä monella eri tavalla. Nykyjään yksi helpoimmista, vaivattomimmista ja riskittömimmistä tavoista aloittaa yrittäminen, on kevytyrittäjyys. Mikä yritysmuoto kannattaa valita, riippuu kuitenkin monesta asiasta. Kevytyrittäjyyden etuna on, että se sopii hyvin esimerkiksi yritysidean testaamiseen ja osa-aikaiseen yrittämiseen, koska kevytyrittäjän laskutuspalvelu hoitaa paperityöt ja laskutuksen. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on, miten valita itselle sopiva laskutuspalvelu. Toivottavasti löydät aiheesta kattavasti tietoa blogista, tervetuloa lukemaan kirjoituksiamme.

Mikä on laskutuspalvelu?

Laskutuspalvelu on kevytyrittäjälle tarjottu palvelu, joka hoitaa laskutuksen, verot, kirjanpidon ja vakuutukset. Laskutuspalvelua voi käyttää joko ilman omaa Y-tunnusta tai sen kanssa, erona on silloin se, että on joko yrittäjä tai laskutuspalvelun palkansaaja. Toiset laskutuspalvelut ovat suunnattu Y-tunnuksella toimiville, yleensä toiminimiyrittäjille ja toiset kevytyrittäjille, jotka lain mukaan ovat palkansaajia. Kun omaa yritystoimintaa on vasta käynnistämässä, on laskutuspalvelun käyttö hyvä vaihtoehto, varsinkin, jos asiakkaita ei vielä ole riittävästi. Laskutuspalveluun rekisteröidytään verkossa ja se ei maksa mitään. Palvelusta maksetaan vasta siinä vaiheessa, kun sen kautta aletaan laskuttamaan. Yleensä jokaisesta laskusta maksetaan prosentuaalinen palvelumaksu, joka on yleensä 2 – 5 % välillä ja toiset palvelut veloittavat myös kiinteän kuukausimaksun.

Mitä eroja on laskutuspalveluiden välillä

Laskutuspalvelulle maksetaan yleensä kiinteä prosentuaalinen palvelumaksu jokaisesta laskusta. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana palvelumaksujen ja lisämaksujen suhteen. Osalle laskutuspalveluista maksetaan aina kiinteä prosentuaalinen korvaus jokaisesta laskusta, ilman minimipalkkiota tai ylärajaa. Joillekin laskutuspalveluille taas maksetaan jokaisesta laskusta vähintään minimisumma ja toisilla saattaa olla myös maksimipalkkio per laskutus. Laskutuspalvelu, jolla on laskukohtainen maksimipalkkio, kannattaa valita silloin, jos omat yksittäiset laskutukset ovat suuria. Toiset laskutuspalvelut myös huomioivat paljon laskuttavia asiakkaitaan pienemmillä palvelumaksuilla. Laskuista maksettavien palvelumaksujen lisäksi saattaa toisien laskutuspalveluiden käyttöön kuulua myös muita lisämaksuja. Laskutuspalvelut eroavat myös tarjoamillaan palveluilla, joten kannattaa tarkistaa, mitä palveluita sopimukseen kuuluu. Eläke-, tapaturma- ja vastuuvakuutusmaksujen osalta on laskutuspalveluiden välillä eroja, kuten myös esimerkiksi kirjanpidon kattavuudessa ja ulkomaille laskutuksessa. Laskutuspalvelun valintaan vaikuttaa oman yrityksen toimiala sekä, kuinka paljon sen kautta laskuttaa. Jos laskutus on vähäistä, kannattaa valita kevyempi ja edullisempi palvelupaketti. Tee sinäkin harrastuksestasi ammatti ja ryhdy kevytyrittäjäksi laskutuspalvelun avulla, kuten Finjob Oy.tag:
320 sanat

minusta

Liiketoiminnan kiemuroihin perehtyvä blogi Liiketoiminta on monen nykyaikaisen yhteiskunnan toiminnon ydin. Kaikki kaupankäynti on liiketoimintaa, tavalla tai toisella. Blogissani kirjoitan liiketoiminnasta yleisesti, mutta saatan sukeltaa myös sen yksittäisiin aloihin. Saatat löytää täältä tietoa kaupallisen liiketoiminnan historiasta ja kehityksestä tähän päivään saakka. Pohdin mahdollisesti myös liiketoiminnan tulevaisuutta - voivatko menestyvä yritystoiminta ja kestävä kehitys kulkea rinta rinnan? Juuri tulevaisuuden muutosten vuoksi koen tämän aiheen erittäin mielenkiintoiseksi. Kerron myös liiketoiminnan opiskelusta - mitä bisneskoulussa oikein opitaan? Voiko kenestä tahansa tulla menestyvän yrityksen omistaja tai huippumyyjä? Täältä saatat myös löytää vinkkejä oman yrityksen ja liiketoiminnan perustamiseen. Tervetuloa siis blogini pariin! Kuulen mielelläni kommenttejasi aihealueeseen liittyen, niin alan ammattilaisilta kuin ihan tavallisilta kuluttajiltakin.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag